Scroll

Botox
behandeling

Let's create your skin story

Botox

Bij Amerika Clinics wordt uitsluitend met hoogwaardige producten gewerkt. Voor onze Botox behandelingen gebruiken wij Azzalure van Galderma. Botox (Botuline Toxine A) is een gezuiverd eiwit dat in kleine hoeveelheden wordt geïnjecteerd in de gezichtspieren om ze te tijdelijk te laten ontspannen. Door deze spierontspanning worden rimpels minder zichtbaar.

 

Het betreffen rimpels die zichtbaar zijn tijdens bewegingen van spieren in het gezicht, de zogenoemde dynamische rimpels. Voorbeelden zijn onder andere fronsrimpels, voorhoofdrimpels, kraaienpootjes, rimpels naast de neus (de zogenoemde bunny lines), rokerslijntjes en putjes in de kin.

Indicaties Botox

Voorhoofdrimpel

Fronsrimpel

Kraaienpootjes

Gummy smile

Bunny lines

Putjes in de kin

Meest gebruikte merken

Medische toepassingen voor Botox

Botox is niet alleen een ideale behandeloptie voor het verminderen van rimpels. Wist je dat Botox goed gekeurd is voor bepaalde medische behandelindicaties zoals onder andere tandknarsen (bruxisme) en migraine? Het zal niet de migraine genezen, maar het aantal aanvallen kunnen hiermee wel verminderen. De behaalde effecten van deze behandeling verschillen per persoon. 

Maak een afspraak

U kunt bij ons online een afspraak inplannen voor een behandeling of adviesgesprek.

Veel gestelde vragen over Botox

Botox (Botuline Toxine A) wordt gebruikt voor de behandeling van rimpels. Het betreffen rimpels die zichtbaar zijn tijdens bewegingen van het gezicht, de zogenoemde dynamische rimpels. Voorbeelden zijn o.a. fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, lachrimpels en rokerslijntjes.
Botuline Toxine A), is een gezuiverd eiwit dat in minimale hoeveelheden wordt geïnjecteerd in de gelaatspieren om ze te laten ontspannen of om het ontwikkelen van frons- en lachrimpels te beperken.

Het effect van de Botox behandeling blijft ongeveer 3-4 maanden aanhouden.

Het effect van Botox behandeling begint na een paar dagen zichtbaar te worden. Het maximale effect van de behandeling is zichtbaar na ongeveer twee weken. 

Het kan voorkomen dat er kortdurend een blauw plekje rondom de injectieplaats zichtbaar is.

Een Botox behandeling duurt ongeveer 20 minuten. 

Nee. Over het algemeen wordt de behandeling als niet erg pijnlijk ervaren. Botox (Botuline Toxine A) wordt in de huid geïnjecteerd met een klein naaldje (de Invisible needle genaamd). Voorafgaand aan de behandeling kunnen wij de huid met crème verdoven.